Varmegenvinding

Varmegenvinding:

Ønsker i at nedbringe jeres energiforbrug?

Med højere energipriser søger virksomheder hen imod teknologier som kan hjælpe med at spare på energiforbruget.

Varmegenvinding giver jer muligheden for at spare mere end 10% på jeres energiforbrug. Dette kræver dog at i har et anlæg med varmegenvinding. Herefter vil i kunne se en hurtig nedgang i jeres energiforbrug, og den besparelse kan i jo bruge på andre investeringer i virksomheden.

Hvad er varmegenvinding?

Først skal i kigge ind om i skal have opdateret jeres ventilationsanlæg, for at kunne bruge varmegenvindings teknologien. Anlægget overfører så varmen fra den luft der allerede er i bygningen til den friske luft, som bliver blæst ind i bygningen udefra. Dette er også med til at forbedre jeres indeklima for jeres ansatte, da luften i virksomheden hele tiden bliver skiftet ud. Hele den proces som hedder varmegenvinding, forgår igennem det der også kaldes en varmeveksler, hvori luftstrømmene går utrolig tæt forbi hinanden, det er kun tynde metalplader som adskiller disse to luftveje fra hinanden. På den måde er man også fri for at skulle åbne vinduer og døre, for at få bragt nyt og frisk luft ind.

Ventilation i industrikøkken eller storkøkken: Anvendes til sikring af luftkvaliteten og overholdelse af lovgivningen, hvor der ofte stilles store krav. I storkøkkener på hoteller, hospitaler, restauranter eller lignende er der stor brug for ventilation for at leve op til lovgivningen, der foreskriver, at sundhedsskadelige stoffer skal fjernes fra indåndingsluften. Det kan f.eks. være os / røg fra madlavning, men det kan også være noget så enkelt som duften af specifikke madvarer.

Mindst belastning af varmeveksler: Udsugning af luft fra mad og ovne foregår oftest via emhætter, som man kender det fra sit eget køkken derhjemme. Emhætter er forsynet med filtre, og der findes mange forskellige filtertyper og kvaliteter. F.eks. sikrer filtrene fedtudskilning fra udsugningsluften, så den belaster varmeveksler og udsugningskanaler mindst muligt.
De nødvendige luftmængder kan over en arbejdsdag være meget forskellige og styres derfor typisk af personalet selv. Der er lovkrav om procesvagt på anlæg for emhætter, som vi etablerer ved installationen.

Varmeflade til minimumstemperatur:

For at opretholde en minimumstemperatur forsynes indblæsningsdelen på ventilationsanlæg normalt med varmeflade. Er der krav om nedkøling, kan ventilationsanlæg leveres med integreret køleanlæg eller split-anlæg. Vi kan altså levere det anlæg, som bedst muligt opfylder dine krav og mangler industrikøkken eller storkøkken.

Varmegenvinding – modstrømsveksler

Varmegenvinding er i mange tilfælde et lovkrav og etableres med modstrømsveksler eller væske koblede flader. Hvis der ikke er risiko for gift eller lugtoverførsel, kan der også anvendes roterende varmeveksler. Her sker indblæsning enten via indbyggede diffusere i emhætte, diffusere i loft eller tekstilkanaler.
Drift af anlæg kan blandt andet ske via brugerbetjente styrepaneler. Anlæg kan også kobles op på centralt styrede automatikanlæg (CTS). Begge løsninger kan etableres, så de kan overvåges via internettet.